Narrow your search
Listing 1 - 10 of 17 << page
of 2
>>
Sort by

Book
ABC van de wijn
Authors: --- ---
ISBN: 9024377331 Year: 2000 Publisher: Aartselaar Deltas

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Goed eten : een jaar proeven, koken en zoeken naar een eerlijke keuken
Authors: --- ---
ISBN: 9789085423386 Year: 2012 Publisher: Antwerpen Amsterdam De Bezige Bij

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Evidence-based voedingsleer : eten en weten
Author:
ISBN: 9789044132755 Year: 2015 Publisher: Antwerpen Garant

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

De voedingswetenschap is zeer complex. Boodschappen die bedacht zijn door marketingafdelingen van grote bedrijven en commerciële vermageringsdiëten, zaaien verwarring bij de consument. De wetenschap wil er het fijne van weten. Wat is zeker waar en wat is zeker niet waar? Op welke vragen heeft de wetenschap tot dusver geen antwoord? Misschien is ze zich van bepaalde vragen nog niet eens bewust? De auteur wil zo veel mogelijk vragen beantwoorden, evidence based, zodat de antwoorden juist zijn. Daarmee maakt hij komaf met onverantwoorde beweringen van voedingsgoeroes, misplaatste acties van marketinglieden enz. Het boek is dan ook bestemd voor iedereen die betrouwbare informatie wil hebben.


Book
Wat met onze voeding?
Authors: ---
ISBN: 9053500103 Year: 1990 Publisher: Leuven Garant

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Waarom, wat, hoe en hoeveel moeten we eten en drinken ? Al deze aspecten worden in dit boek nauwgezet besproken en ook toegelicht met overzichtelijke tabellen (volgens leeftijd en activiteit) en type-menu's. Uitdrukkelijke aandacht gaat naar de diverse voedingsfouten, fouten die medeverantwoordelijk zijn voor de belangrijkste welvaartsziekten, zoals: tandbederf, diabetes, zwaarlijvigheid, hart- en vaatziekten, bepaalde soorten kanker. Meer en meer verbruiken we (industrieel) bereide voedingswaren. Daarom wordt stilgestaan bij de additieven in onze voeding en de gebruikte conserveringsmethoden. Ook de alternatieve voedingswijzen ('natuurlijke' voeding, vegetarisme, macrobiotiek) worden besproken. Zelfs een factor zoals de kostprijs van onze voeding komt aan bod, evenals de zeker niet te verwaarlozen psychologische en sociale aspecten die verbonden zijn met de gebruikte voedingsmiddelen en voedingsomstandigheden. Kortom, dit vlot lezende boek geeft een klaar inzicht in alle essentiële facetten van de voeding. Het is wetenschappelijk gefundeerd maar toch probleemloos te gebruiken door al wie belangstelling betoont voor een gezonde, evenwichtige voeding.


Book
Zie wat je eet
Authors: --- ---
ISBN: 9789034191694 Year: 2007 Publisher: Antwerpen Standaard

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Nutri- en fytotherapie : recente ontwikkelingen
Authors: ---
ISBN: 9044116568 Year: 2004 Publisher: Antwerpen Apeldoorn Garant


Book
Gezond of gezondigd ?
Authors: --- ---
ISBN: 9789002240232 Year: 2011 Publisher: Antwerpen Standaard


Book
Eerlijk is heerlijk : kleine gids over natuurvoeding.
Authors: --- ---
ISBN: 9090136177 Publisher: S.l. Productiehuis Impressant

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Meer en meer mensen kiezen voor natuurvoeding. De grappige illustraties en de gemakkelijke receptjes maken het geheel vlot verteerbaar.


Book
De actieve voedingsdriehoek
Author:
ISBN: 9789033486395 Year: 2012 Publisher: Leuven Acco

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Al 15 jaar is de actieve voedingsdriehoek het basiseducatiemodel voor gezonde voeding in Vlaanderen. De driehoek geeft weer hoeveel en wat je per dag best eet en hoeveel je moet bewegen om er gezondheidsvoordeel uit te halen. De actieve voedingsdriehoek stelt deze verhoudingen op een heldere manier visueel voor.De actieve voedingsdriehoek bestaat uit negen groepen: lichaamsbeweging, zeven essentiële voedingsgroepen en een restgroep. Evenwichtig eten betekent dagelijks kiezen uit de zeven essentiële groepen en in de juiste verhouding eten. Op die manier komt je lichaam aan voldoende voedingsstoffen en energie.In dit boek wordt van A tot Z uitgelegd waarom de driehoek geen vierkant is, hoe de praktische aanbevelingen zijn opgesteld en op welke wetenschappelijke basis de driehoek is opgebouwd.Je vindt er ook de praktische aanbevelingen per leeftijd, maaltijd, setting of doelgroep en tools om na te gaan hoe je persoonlijke driehoek eruit ziet. Deze en nog andere praktische toepassingen van de driehoek voor de professional zijn in dit boek gebundeld. Een handige gids voor docenten en studenten bachelor voedings- en dieetkunde, diëtisten, voedingsvoorlichters en preventiewerkers.


Book
Bewust eten, kiezen koken en klaarmaken
Authors: --- ---
ISBN: 9789033486364 Year: 2012 Publisher: Leuven Acco

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Alles over gezond eten en bewegen samengevat in één figuur? Het kan! De alom bekende actieve voedingsdriehoek is hét Vlaams model om evenwichtig te eten en voldoende te bewegen. In dit boek kom je te weten wat gezond eten volgens de actieve voedingsdriehoek precies inhoudt. Alvast een goed begin ... Maar om een goede keuze te maken uit het grote gamma aan voedingsmiddelen in de winkel is er meer nodig! Daarom zoomen we ook in op het voedingsetiket. Hierop is een schat aan informatie te vinden, die helaas vaak niet gelezen of begrepen wordt. Termen als E-nummers, zoetstoffen en omega-3 vetzuren klinken voor velen als Chinees in de oren. Wat betekent het allemaal, en hoe onderscheid je de sluwe verkooptrucs van de wettelijk verplichte informatie? Deze gids helpt je om in de jungle van merken en producten een gezonde en bewuste keuze te maken. Tot slot komt ook het samenstellen van evenwichtige maaltijden aan bod. Dit boek is een perfecte leidraad voor wie meer wil weten over gezonde voeding in het dagelijks leven.

Listing 1 - 10 of 17 << page
of 2
>>
Sort by