Listing 1 - 10 of 17 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
628.4 --- 678.72 --- Alcohol --- Wijnen --- Voedingsleer algemeen --- Wijn --- Vins --- Voedingsleer; algemeen
Choose an application
Housekeeping --- Vegetarische gerechten --- Voeding en milieu --- 628.4 --- duurzaam koken --- Voedingsleer; algemeen --- Overige bereidingswijzen --- cookbooks
Choose an application
De voedingswetenschap is zeer complex. Boodschappen die bedacht zijn door marketingafdelingen van grote bedrijven en commerciële vermageringsdiëten, zaaien verwarring bij de consument. De wetenschap wil er het fijne van weten. Wat is zeker waar en wat is zeker niet waar? Op welke vragen heeft de wetenschap tot dusver geen antwoord? Misschien is ze zich van bepaalde vragen nog niet eens bewust? De auteur wil zo veel mogelijk vragen beantwoorden, evidence based, zodat de antwoorden juist zijn. Daarmee maakt hij komaf met onverantwoorde beweringen van voedingsgoeroes, misplaatste acties van marketinglieden enz. Het boek is dan ook bestemd voor iedereen die betrouwbare informatie wil hebben.
Voedingsleer --- voedingsleer --- evidence-based --- Voeding --- Voeding. --- Nutritionary hygiene. Diet --- 628.4 --- Voedingsleer; algemeen
Choose an application
Waarom, wat, hoe en hoeveel moeten we eten en drinken ? Al deze aspecten worden in dit boek nauwgezet besproken en ook toegelicht met overzichtelijke tabellen (volgens leeftijd en activiteit) en type-menu's. Uitdrukkelijke aandacht gaat naar de diverse voedingsfouten, fouten die medeverantwoordelijk zijn voor de belangrijkste welvaartsziekten, zoals: tandbederf, diabetes, zwaarlijvigheid, hart- en vaatziekten, bepaalde soorten kanker. Meer en meer verbruiken we (industrieel) bereide voedingswaren. Daarom wordt stilgestaan bij de additieven in onze voeding en de gebruikte conserveringsmethoden. Ook de alternatieve voedingswijzen ('natuurlijke' voeding, vegetarisme, macrobiotiek) worden besproken. Zelfs een factor zoals de kostprijs van onze voeding komt aan bod, evenals de zeker niet te verwaarlozen psychologische en sociale aspecten die verbonden zijn met de gebruikte voedingsmiddelen en voedingsomstandigheden. Kortom, dit vlot lezende boek geeft een klaar inzicht in alle essentiële facetten van de voeding. Het is wetenschappelijk gefundeerd maar toch probleemloos te gebruiken door al wie belangstelling betoont voor een gezonde, evenwichtige voeding.
Voeding --- Voedingshygiëne --- Voedingsleer --- Voedingsmiddelen --- Voedingsleer; algemeen --- 628.4 --- gezondheidszorg --- voeding --- voedingsleer --- 628.1 --- voedingsleer (gez)
Choose an application
Diététique --- Voedingsleer --- 628.4 --- voeding --- voedingsleer --- Voedingsleer; algemeen --- Physiology of nutrition. Metabolism --- voedingstafels --- voedingsvoorlichting --- Nutritionary hygiene. Diet
Choose an application
Physiology of nutrition. Metabolism --- Nutritionary hygiene. Diet --- voedingstherapie --- fytotherapie --- voedingsgewoonten --- 628.4 --- borstkanker --- coronaire patiënt --- diabetes mellitus --- menopauze --- nutritherapie --- oncologie --- premenstrueel syndroom --- preventie --- trombosen --- voeding --- voedingsleer --- Voedingsleer; algemeen
Choose an application
Aliments--Allergie --- Allergie [Voedsel] --- Allergie alimentaire --- Food allergy --- Voedselallergie --- 628.4 --- chronischevermoeidheidssyndroom --- fibromyalgie --- gezonde voeding --- spijsverteringsstelsel --- voedingsallergie --- voedselintolerantie --- Voedingsleer; algemeen --- Nutrition --- Health aspects --- Handbooks, manuals, etc.
Choose an application
Meer en meer mensen kiezen voor natuurvoeding. De grappige illustraties en de gemakkelijke receptjes maken het geheel vlot verteerbaar.
natuurvoeding --- 642.4 --- 641.5 ) Kookboeken --- biovoeding --- Natuurvoeding --- Natuurvoeding: gids --- voedingsleer - algemeen --- recepten --- 472.33 --- Koken met kinderen --- voeding --- gezondheidspromotie --- Nutritionary hygiene. Diet --- gezondheid --- Didactics of social education --- voedingsleer --- WO (wereldoriëntatie) --- kinderkookboeken (genre)
Choose an application
Al 15 jaar is de actieve voedingsdriehoek het basiseducatiemodel voor gezonde voeding in Vlaanderen. De driehoek geeft weer hoeveel en wat je per dag best eet en hoeveel je moet bewegen om er gezondheidsvoordeel uit te halen. De actieve voedingsdriehoek stelt deze verhoudingen op een heldere manier visueel voor.De actieve voedingsdriehoek bestaat uit negen groepen: lichaamsbeweging, zeven essentiële voedingsgroepen en een restgroep. Evenwichtig eten betekent dagelijks kiezen uit de zeven essentiële groepen en in de juiste verhouding eten. Op die manier komt je lichaam aan voldoende voedingsstoffen en energie.In dit boek wordt van A tot Z uitgelegd waarom de driehoek geen vierkant is, hoe de praktische aanbevelingen zijn opgesteld en op welke wetenschappelijke basis de driehoek is opgebouwd.Je vindt er ook de praktische aanbevelingen per leeftijd, maaltijd, setting of doelgroep en tools om na te gaan hoe je persoonlijke driehoek eruit ziet. Deze en nog andere praktische toepassingen van de driehoek voor de professional zijn in dit boek gebundeld. Een handige gids voor docenten en studenten bachelor voedings- en dieetkunde, diëtisten, voedingsvoorlichters en preventiewerkers.
Voedingsleer. --- voedingsleer --- voeding --- voedingsvoorlichting --- Nutritionary hygiene. Diet --- lichaamsbeweging --- voedingshygiëne --- voedingsgewoonten --- Nutrition --- Handbooks, manuals, etc. --- Food --- Composition --- Metabolism --- Analysis --- Statistical methods --- 613.2 --- gezonde voeding --- voedingsdriehoek --- 628.4 --- Voeding --- Voedingsleer --- Gezonde voeding --- Gezondheidspromotie --- Voedingsdriehoek --- Bewegen --- 628 --- voedingsleer (gez) --- Voedingsleer. Dieet --- Voedingsleer; algemeen --- Voeding-Verzorging --- Voedingsmiddelen --- Gezondheid --- Actieve levensstijl --- Voedingsgewoonten --- Voedingshygiëne --- Verzorging-Voeding --- Voedingsmiddel --- Voedingsgewoonte --- Gedrag --- Drank
Choose an application
Alles over gezond eten en bewegen samengevat in één figuur? Het kan! De alom bekende actieve voedingsdriehoek is hét Vlaams model om evenwichtig te eten en voldoende te bewegen. In dit boek kom je te weten wat gezond eten volgens de actieve voedingsdriehoek precies inhoudt. Alvast een goed begin ... Maar om een goede keuze te maken uit het grote gamma aan voedingsmiddelen in de winkel is er meer nodig! Daarom zoomen we ook in op het voedingsetiket. Hierop is een schat aan informatie te vinden, die helaas vaak niet gelezen of begrepen wordt. Termen als E-nummers, zoetstoffen en omega-3 vetzuren klinken voor velen als Chinees in de oren. Wat betekent het allemaal, en hoe onderscheid je de sluwe verkooptrucs van de wettelijk verplichte informatie? Deze gids helpt je om in de jungle van merken en producten een gezonde en bewuste keuze te maken. Tot slot komt ook het samenstellen van evenwichtige maaltijden aan bod. Dit boek is een perfecte leidraad voor wie meer wil weten over gezonde voeding in het dagelijks leven.
voedingsleer --- Nutritionary hygiene. Diet --- voedingsgewoonten --- Nutrition --- Health aspects --- Handbooks, manuals, etc. --- Health --- Nutritional aspects --- Food habits --- voeding --- 628.4 --- voedingsdriehoek --- Voeding --- Gezonde voeding --- Voedingsdriehoek --- Voedingsleer --- 613.2 --- Eten --- Voedingsleer; algemeen --- PXL-Healthcare 2015 --- gezonde voeding --- Voedingsgewoonten --- Voedingsmiddelen --- Voeding-Verzorging --- Voedingsstoffen --- E-nummers --- Etikettering --- Dieetleer --- Gezondheid --- Voedingshygiëne --- Voedingsgewoonte --- Voedingsmiddel --- Verzorging-Voeding --- Voedingsstof --- E-nummer --- Etiket --- Dieet --- Gedrag --- Drank
Listing 1 - 10 of 17 | << page >> |
Sort by
|